Sposób przygotowania:
Placuszki brokułowe
Kroimy pora na małe kawałki i gotujemy aż zmięknie.
Dodajemy kilka różyczek brokuła.
Gdy warzywa będą już miękkie odlewamy wodę i czekamy aż zrobią się chłodne.
Następnie dodajemy roztrzepane jajko i robimy papkę widelcem. Dodajemy bułkę tartą (gdy papka jest zbyt mokra to możemy zwiększyć ilość bułki tartej) oraz starty ser.
Do smaku dosypujemy troszkę soli i pieprzu.
Wszystko musi być dokładnie wymieszane.
Na patelni podgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek, formujemy placuszki i smażymy aż do zarumienienia z obu stron.
Dodajemy kilka różyczek brokuła.
Gdy warzywa będą już miękkie odlewamy wodę i czekamy aż zrobią się chłodne.
Następnie dodajemy roztrzepane jajko i robimy papkę widelcem. Dodajemy bułkę tartą (gdy papka jest zbyt mokra to możemy zwiększyć ilość bułki tartej) oraz starty ser.
Do smaku dosypujemy troszkę soli i pieprzu.
Wszystko musi być dokładnie wymieszane.
Na patelni podgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek, formujemy placuszki i smażymy aż do zarumienienia z obu stron.