Sposób przygotowania:
Placuszki czekoladowo-bananowe
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i obranego banana, miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy kakao, cynamon, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
3. Podajemy i smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
gusia1000
Babeczka35
Polecam zrobić.