Babeczka35

Babeczka35

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Placuszki czekoladowo-bananowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i pachnące placuszki z bananami. Pysznie smakują na podwieczorek. Przygotowuje je się bardzo szybko. Polecam.

Placuszki czekoladowo-bananowe

Składniki:

Placuszki czekoladowo-bananowe

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka kakao
  • pół szklanki mleka
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • pół szklanki rodzynek
  • 1 średni banan

Dodatkowo:

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki czekoladowo-bananowe
1. Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier i obranego banana, miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy kakao, cynamon, mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.

2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

3. Podajemy i smacznego życzę.

Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.

Z przepisu wychodzi 16 sztuk placuszków.