Sposób przygotowania:
Placuszki Jabłkowo-bananowe.
Do wysokiego naczynia należy wlać 700ml mleka, następnie przez sito przesiać 2,5 szklanki mąki wraz z proszkiem do pieczenia, wsypać opakowanie cukru waniliowego, dodać 2 całe jajka (jajka należy wcześniej wyparzyć), wlać pół szklanki wody mineralnej, wsypać szczyptę soli, następnie wszystko dokładnie wymieszać mikserem, bądź trzepaczką. Banana obrać ze skórki, przeciąć wzdłuż i pokroić w pół plasterki, jabłka obrać ze skórki, umyć, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Owoce wrzucić do reszty masy i wymieszać dokładnie łyżką. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.
Wierzch można udekorować dowolnymi owocami.
Smacznego :)
Wierzch można udekorować dowolnymi owocami.
Smacznego :)