caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Jaglane placuszki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kasza jaglana prawie zapomniana...

Jaglane placuszki z grzybami

Składniki:

Jaglane placuszki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Jaglane placuszki z grzybami
Jagły zalać 4 szklankami wody, posolic i gotowac na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawić, studzić mieszając co jakiś czas. Grzyby usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Dodać do kaszy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do kaszy jaglanej. Do przestudzonych składników dodać pieprz, zioła prowansalskie i jeśli potrzeba lekko posolić, dokładnie wymieszać. Dodać jaja bio ekologiczne i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubości). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej, placuszki będą jeszcze smaczniejsze.