Sposób przygotowania:
Jaglane placuszki z grzybami
Jagły zalać 4 szklankami wody, posolic i gotowac na małym ogniu do czasu wyparowania wody. Odstawić, studzić mieszając co jakiś czas. Grzyby usmażyc na niewielkiej ilości oleju. Dodać do kaszy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do kaszy jaglanej. Do przestudzonych składników dodać pieprz, zioła prowansalskie i jeśli potrzeba lekko posolić, dokładnie wymieszać. Dodać jaja bio ekologiczne i bardzo dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta formujac płaskie placuszki (ok.1 cm grubości). Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ciepłe polane ketchupem lub sosem. Grzybów można dać wiecej, placuszki będą jeszcze smaczniejsze.