gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Placuszki pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierwszy raz zrobiłam takie placuszki pieczarkowe i wyszły bardzo smaczne. Smakowały całej mojej rodzinie.

Placuszki pieczarkowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Placuszki pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Placuszki pieczarkowe
Pieczarki oczyszczamy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Następnie smażymy na roztopionym tłuszczu - margarynie do czasu, aż odparują wodę. Studzimy. Do ostudzonych pieczarek dodajemy jajko, drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek, mąkę ziemniaczaną oraz do smaku sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu tworząc placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Placuszki pieczarkowe
Pieczarki oczyszczamy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. .
Placuszki pieczarkowe
Do ostudzonych pieczarek dodajemy jajko, drobno posiekaną pietruszkę i szczypiorek, mąkę ziemniaczaną oraz do smaku sól i pieprz.
Placuszki pieczarkowe
Łyżką nabieramy porcję masy i kładziemy na rozgrzanym tłuszczu tworząc placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko jajka