Sposób przygotowania:
Placuszki razowe z bananami
jajka wybiłam ze skorupek oddzielając białka od żółtek. Do żółtek dodałam serek, jogurt i przyprawę do dań słodkich oraz rozpuszczony i przestudzony tłuszcz, rozmieszałam. Dosypałam mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszałam dokładnie. Białka ubiłam na sztywno dodając sól a na sam koniec cukier i jeszcze chwilę ubijałam. Białka dodawałam do masy stopniowo i wmieszałam je delikatnie, ale starannie. Banany obrałam i pokroiłam na plastry grubości ok. 1 cm.Rozgrzałam patelnię do naleśników, taką z powłoką ceramiczną. Nie dodawałam żadnego tłuszczu. Kładłam porcje masy wielkości 1 czubatej łyżki - w dużych odległościach od siebie bo placuszki się rozleją trochę. Na każdym położyłam po 3 albo 4 plastry banana i smażyłam aż spód się zrumienił. Gdy na powierzchni placków pojawiły się bąbelki przewróciłam je łopatką na drugą stronę i smażyłam jeszcze chwilę. W ten sam sposób usmażyłam resztę - po każdej partii przecierałam patelnię zwilżonym wodą ręcznikiem papierowym.Gotowe posypałam cukrem perlistym i odrobinę skropiłam syropem czekoladowym.