Sposób przygotowania:
Placuszki ryżowe z łososiem
Przygotowanie:
Ryż gotuj 10 minut w 300 ml wody.Przemieszaj widelcem,przestudź.Dodaj posiekaną natkę i jajka,przypraw solą i pieprzem.Nabieraj po łyżce masy,i smaż placuszki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Śmietanę wymieszaj z musztardą.Przypraw sokiem cytrynowym,solą i pieprzem.Na talerzach układaj po 3 placuszki ryżowe.Przekładaj je listkami sałaty,pokrojonymi plastrami łososia i ogórka.Posmaruj sosem musztardowym.Udekoruj gałązkami koperku.
Ryż gotuj 10 minut w 300 ml wody.Przemieszaj widelcem,przestudź.Dodaj posiekaną natkę i jajka,przypraw solą i pieprzem.Nabieraj po łyżce masy,i smaż placuszki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Śmietanę wymieszaj z musztardą.Przypraw sokiem cytrynowym,solą i pieprzem.Na talerzach układaj po 3 placuszki ryżowe.Przekładaj je listkami sałaty,pokrojonymi plastrami łososia i ogórka.Posmaruj sosem musztardowym.Udekoruj gałązkami koperku.