beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Placuszki z dodatkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Dobrze smakują z sosem czosnkowym lub ketchupem

Placuszki z dodatkami

Składniki:

Placuszki z dodatkami

 

  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • ok 2 szklanek mąki
  • 2-3 jajka
  • 1 kopiasta sody oczyszczonej
  • 10 pieczarek
  • 15 dag cienkiej kiełbasy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Placuszki z dodatkami
Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Odparować na patelni. Podsmażyć na maśle. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać. Ciasto musi być gęste. Dodać przygotowane pieczarki, kiełbasę i szczypiorek. Doprawić do smaku solą. Kłaść łyżką na patelnię małe placuszki i smażyć na rumiano. Podawać z sałatką pomidorową lub z ulubionym sosem.