Sposób przygotowania:
Placuszki ze smażonymi czereśniami
Czereśnie drylujemy i osuszamy. Do garnka przekładamy czereśnie, dodajemy ziarenka wydłubane z połowy laski wanilii, sok z cytryny i cukier. Całość smażymy na wolnym ogniu około pól godziny co jakiś czas mieszając. Można smażyć troszkę krócej, ale im dłużej smażymy tym masa będzie gęstsza i po ostygnięciu powstanie smaczna czereśniowa galaretka. W misce umieszczamy jajka z cukrem i rozkłócamy je. Kolejno wlewamy mleko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na złoty kolor na małym ogniu na oleju. Podajemy od razu ze smażonymi czereśniami (ciepłymi lub zimnymi). Życzę smacznego ;)
![Placuszki ze smażonymi czereśniami Placuszki ze smażonymi czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-ze-smazonymi-czeresniami-211515.jpg)
![Placuszki ze smażonymi czereśniami Placuszki ze smażonymi czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-ze-smazonymi-czeresniami-211516.jpg)
![Placuszki ze smażonymi czereśniami Placuszki ze smażonymi czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-ze-smazonymi-czeresniami-211517.jpg)
![Placuszki ze smażonymi czereśniami Placuszki ze smażonymi czereśniami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-ze-smazonymi-czeresniami-211518.jpg)
misia5
Cukiereczek13