Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym.
Namocz grzyby (ok.15 min.), ugotuj je w wodzie z namoczenia (ok.500ml) do miękkości.Dopraw solą i pieprzem, dodaj mąkę pszenną wymieszaną w małej ilości wody , masło i zahartowana śmietankę. Odstaw w ciepła miejsce pod przykryciem, by nie zrobił się kożuch.
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj eko - jogurt, żółtka, szczyptę soli, kurkumę , mąkę ziemniaczaną - wymieszaj dokładnie.
Dodaj pianę ubitą z szczyptą soli - wymieszaj delikatnie.
Smaż placuszki na złoty kolor.
Podaj gorące z sosem grzybowym udekorowane szczypiorem.
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę, dodaj eko - jogurt, żółtka, szczyptę soli, kurkumę , mąkę ziemniaczaną - wymieszaj dokładnie.
Dodaj pianę ubitą z szczyptą soli - wymieszaj delikatnie.
Smaż placuszki na złoty kolor.
Podaj gorące z sosem grzybowym udekorowane szczypiorem.
wedith1
kinga
Natala1210
msewka