Sposób przygotowania:
Pizza z kiełbasą i mięsem mielonym
Ciasto: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut.Mąkę przesypać do miski, wymieszać z solą i otrębami. Do sypkich składników dodać rozczyn drożdżowy. Wymieszać, zagnieść gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryć czystą ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dodatki: Pieczarki pokroić w półplasterki, usmażyć na oleju, lekko doprawić solą i pieprzem, zdjąć na talerz. Kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na odrobinie oleju. Do kiełbasy dodać mięso mielone, trochę soli i pieprzu, zioła prowansalskie i mieloną paprykę. Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso się zetnie. Sos: Do koncentratu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano i wodę. Dokładnie wymieszać. Jak ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na dwie części. Każdą wyłożyć do dużej blaszki. Każdą porcję ciasta posmarować pomidorowym sosem. Na cieście rozłożyć kiełbasę z mięsem. Na to rozłożyć usmażone pieczarki. Można dodać trochę pokrojonej w kostkę cebuli. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser rozłożyć na pizzy. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut.Podawać np.z ketchupem.