Sposób przygotowania:
Płaty fileta w kremowym sosie pieczarkow
Ziemniaki myjemy , obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Mięso myjemy osuszamy i tniemy na plasterki prószymy solą i pieprzem , podsmażamy na patelni na złoty kolor .
Pieczarki myjemy obieramy kroimy w plasterki podsmażamy na maśle , cebulkę siekamy i dodajemy do pieczarek .
Mięso z pieczarkami wkładamy do garnka i zalewamy woda , gotujemy około 15-20 minut do miękkości mięsa i zagęszczamy sos wodą z mąką ( 4 czubate łyżki mąki i 200 ml wody ) zagotować . Na koniec wlewamy cały kubeczek słodkiej śmietany .
Podajemy z ugotowanymi ziemniakami .
Mięso myjemy osuszamy i tniemy na plasterki prószymy solą i pieprzem , podsmażamy na patelni na złoty kolor .
Pieczarki myjemy obieramy kroimy w plasterki podsmażamy na maśle , cebulkę siekamy i dodajemy do pieczarek .
Mięso z pieczarkami wkładamy do garnka i zalewamy woda , gotujemy około 15-20 minut do miękkości mięsa i zagęszczamy sos wodą z mąką ( 4 czubate łyżki mąki i 200 ml wody ) zagotować . Na koniec wlewamy cały kubeczek słodkiej śmietany .
Podajemy z ugotowanymi ziemniakami .