kamil0993

kamil0993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Pleśniak Jasiowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rozpływa się w ustach :)

Pleśniak Jasiowy

Składniki:

Pleśniak Jasiowy

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak Jasiowy
Mąkę posiekać ze smalcem i margaryną. Żółtka utrzeć z 2 łyżkami cukru, połączyć z mąką, dodać proszek do pieczenia i zapach rumowy, wyrobić z dodatkiem śmietany. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części. Jedną część układamy na dnie blachy jako spód i smarujemy go dżemem. Drugą część ciasta zagniatamy ponownie dodając kakao. Gdy osiągniemy już ciemny kolor ciasta, nakładamy je na poprzednią część. Następnie białko z jajek ubijamy na pianę z cukrem i wykładamy ją na brązowe ciasto. Następnie pozostałą, trzecią część ciasta rwiemy na drobne kawałki i rozsypujemy po bitej śmietanie. I tak oto powstaje nam bardzo smaczne ciasto

Tagi:

jajko jajka