kasiunia16_16

kasiunia16_16

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Po belwedersku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś pysznego dla fanów migdałów

Po belwedersku

Składniki:

Po belwedersku

 

Sposób przygotowania:

Po belwedersku
Mięso pokroić na kawałki i rozbić tłuczkiem po solić i po pieprzyć. Bułkę tarta wymieszać z migdałami. Jajka roztrzepać w misce. Mięso zamoczyć w jajkach a później w bułce tartej z migdałami. Dokładnie przyciskać. Patelnie postawić na ogień i wlać na nią olej.. gdy już będzie rozgrzany ułożyć schabowe. Pilnować żeby się nie spaliły i delikatnie przekręcić je na drógą strone. Przygotowane wcześniej ziemniaki lub frytki ułożyc na talerzu a następnie Schabowego po Belwedersku. Polecam do tego również zestaw surówek.

Tagi:

mięso tarta