Sposób przygotowania:
Po prostu 'Lasagne' mięsno-pomidorowa
Makaron podgotowuje, smaruje brytwanne lekko oliwą i wykladam warstwa makaronu W rondlu podsmażam pokrojoną w drobną kostke cebulę, keidy sie zeszkli dodaje mięso i przesmażam aż zredukują się soki. dodaję pokrojone, obrane ze skóry pomidory, przecier. Gotuję u przyprawiam ziołami, pieprzem i solą, po 45 minutach dodaje oliwki i przeciśnięty czosnek - na wolnym ogniu gotuje jeszcze okolo 30 minut, mieszając często by się nie przypalilo.
Do drugiego rondelka dodaje śmietanę, podgrzewam ją, roztapiam w iej ser i solidnie rpzyprawiam pieprzem.
Na makaron wykladam sos mięsny, troche sosu serowego i makaron, i tak warstwy ukladam aż zabraknie miejsca, aż w koncu na górze smaruje sosem serowym i posypuję ulubionym serem i piekę w piekarniku jakies 30 minut w 180 stopniach, ostatnie dziesiec miut tylko górna grzałka :)
Do drugiego rondelka dodaje śmietanę, podgrzewam ją, roztapiam w iej ser i solidnie rpzyprawiam pieprzem.
Na makaron wykladam sos mięsny, troche sosu serowego i makaron, i tak warstwy ukladam aż zabraknie miejsca, aż w koncu na górze smaruje sosem serowym i posypuję ulubionym serem i piekę w piekarniku jakies 30 minut w 180 stopniach, ostatnie dziesiec miut tylko górna grzałka :)