BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Podgrzybek opiekany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam bardzo dobre lekko kwaśne grzybki opiekane. Grzybki takie polecam jako przekąskę na różnych imprezach okolicznościowych.

Podgrzybek opiekany

Składniki:

Podgrzybek opiekany

 

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybek opiekany
Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia.  Kapelusze delikatnie oprószyć solą.

Rozbełtać jajka wraz z przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do miseczki wsypać bułkę tartą.

Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą.

Na drugi dzień można sie zajadać.

Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ).

Oto mój przepis na zalewę;

Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.