Sposób przygotowania:
Podgrzybek opiekany
Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Kapelusze delikatnie oprószyć solą.
Rozbełtać jajka wraz z przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do miseczki wsypać bułkę tartą.
Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą.
Na drugi dzień można sie zajadać.
Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ).
Oto mój przepis na zalewę;
Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.
Rozbełtać jajka wraz z przyprawą uniwersalną oraz pieprzem. Do miseczki wsypać bułkę tartą.
Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą.
Na drugi dzień można sie zajadać.
Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ).
Oto mój przepis na zalewę;
Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Miło mi Ewuś dziekuje.;)Pozdrawiam serdecznie.
gusia1000