Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Podgrzybki marynowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smak końca lata w słoiku :)

Podgrzybki marynowane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podgrzybki marynowane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki marynowane
Grzyby oczyścić i umyc. Pokroić na mniejsze części jesli tego wymagają. Grzyby wrzucic do gorącej osolonej wody i gotowac okolo 20-30 min razem z krążkami cebuli.Ugotowane grzyby przełożyc do słoików. Przygotować zalewe. Zagotowac wode z octem, cukrem i sola oraz z przyprawami. Gotowac zalewe okolo 10 min na wolnym ogniu. Zalac grzyby tak aby byly przykryte grzyby. Dodatkowo mozna sloiki jeszcze zapasteryzowac 20 minut. Jednak niema takiej koniecznosci.
Podgrzybki marynowane
Oczyszczone i umyte grzyby wrzucamy na gorącą osoloną wode
Podgrzybki marynowane
Gotujemy zalewe do grzybków z przyprawami okolo 10 minut
Podgrzybki marynowane
Grzybki przekładamy do słoików , zalewamy zalewą zakręcamy i stawiamy do góry dnem