rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Podkarpackie hreczanyki- po mojemu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mieszkając tuż przy granicy z Podkarpaciem, nie można nie znać ich tradycyjnych potraw. Zwłaszcza tych naprawdę dobrych:)

Podkarpackie hreczanyki- po mojemu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Podkarpackie hreczanyki- po mojemu

 

  • Na 10 kotlecików:

 

Sposób przygotowania:

Podkarpackie hreczanyki- po mojemu
Do gotującej się, osolonej wody wrzucamy woreczek kaszy gryczanej i gotujemy ok 10 minut na al dente. Odcedzamy, wysypujemy z woreczka i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Następnie dodajemy mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Z masy porcjujemy 10 kotletów, każdy obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Podkarpackie hreczanyki- po mojemu
Masa mięsna z kaszą gryczaną, cebulką, czosnkiem i przyprawami