Sposób przygotowania:
Podpłomyk z mięsem mielonym
Z mąki , wody , soli i przypraw wyrabiamy ciasto.Proporcje dostosowujemy do ilości osób dla ,których robimy posiłek. Takie żeby było dosyć zbite. Rozwałkowujemy je i wykrajamy szklanką lub okrągłą foremką . Wykrojone kółeczka rozwałkowujemy raz jeszcze na dosyć duże placki . Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju . Uważamy żeby się nie przypaliły.Czosnek siekamy lub wyciskamy. Mieszamy z majonezem i śmietaną. Proporcje zależą wyłącznie od Naszych własnych upodobań. Przyprawiamy do smaku.Mięso mielone smażymy.Podpłomyki zawijamy w kieszonki. Do środka wkładamy mięso mielone, sos czosnkowy i starty żółty ser. Zapiekamy to w mikrofalówce przez najwyżej 2 minutki.