Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Podsmażana bruselka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki i zdrowy dodatek do obiadu

Podsmażana bruselka do obiadu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podsmażana bruselka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Podsmażana bruselka do obiadu
Brukselkę delikatnie oczyszczam z niepotrzebnych listków i opłukuję pod wodą. Każdą główkę przekrajam na pół. Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy i układam brukselkę płaską stroną do dołu. Zaczynam podsmażać. W tym czasie czosnek obieram i wyciskam do brukselki. Gdy warzywo zaczyna być lekko miękkie i zarumieniona wtedy doprawiam solą i pieprzem smaku i delikatnie mieszam i przerzucam na drugą stronę. Nie należy brukselki rozgotować - powinna być lekko chrupiąca. Na sam koniec posypuję suszonymi pomidorami ze szczypiorkiem
Podsmażana bruselka do obiadu
brukselkę oczyszczamy i kroimy każdą na pół
Podsmażana bruselka do obiadu
wrzucam na patelnie i podsmażam na oliwie z oliwek