Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka piecz z ziemniaczkami
Kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć dokładnie Kucharkiem. Każdą cześć posypać z obu stron: papryka słodką, czosnkiem garnulowanym, curry, solą oraz pieprzem i wetrzeć w mięso. Odstawić na 1-2 godziny do lodówki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w niezbyt cienkie paski. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego i posypać solą. Na wierzchu ułożyć porcje kurczaka i na każdą z nich rozprowadzić po łyżce majonezu, a następnie polać keczupem. Całość posypać oregano. Przykryć folią do zapiekania. Wstawić do zimnego piekarnika. Piec w 200 stopniach pod przykryciem przez 50 minut, zdjąć folie i zapiekać do zrumienienia przez 25 minut. Danie jest pyszne - tłuszczyk z mięsa wraz z przyprawami podczas pieczenia spływają na ziemniaki nadając im znakomity smak!
bernika
Netka
eluchap
Natala1210
evita0007
hoffija44
Sarenko! Piątka i dodaję do ulubionych , Zapewniam , że jutro będę miała taki obiadek :))))
evita0007
Darth Vader
Netka
luna
Lady Marmolada
yola
haniakson