Sposób przygotowania:
Podwójnie orkiszowy i potrójnie sezamowy chlebek1.
Do miski wsypać krupczatkę, mąkę orkiszową i mąkę tortową, wymieszać.
2.
Dosypać otręby orkiszowe, słonecznik oraz sezam biały i czarny, ponownie wymieszać.
3.
Wsypać cukier trzcinowy.
4.
Wsypać sól kuchenną.
5.
Wlać łyżkę oleju sezamowego i dokładnie wymieszać.
6.
Świeże drożdże poskubać w palcach i dodać do całości.
7.
Na końcu wlać letnią wodę.
8.
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
9.
Ciasto "odgazować" i przełożyć do foremek silikonowych, pozostawić jeszcze na 15 minut.
10.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 190 stopni C i piec jeszcze przez 35 minut.
11.
Wystudzić chlebki na kratce.
12.
Smacznego !