Sposób przygotowania:
Potrójnie sezamowy chlebek na mące pełnoziarnistej1.

Przygotowałam miskę, do której wsypałam kolejno wszystkie mąki i wymieszałam łyżką drewnianą.
2.

Kolejnymi składnikami były wszystkie ziarna, które wsypałam do miski, a także otrąb owsianych i dokładnie wymieszanie .
3.

Dalej przygotowałam sól kuchenną, którą także dodałam do składników w misce.
4.

Potem dodałam cukier brązowy ( można też dodać jak najbardziej zwykły cukier ) i wymieszałam łyżką drewnianą.
5.

Dolałam olej sezamowy i znowu wymieszałam.
6.

Świeże drożdże poskubałam w palcach i wrzuciłam do reszty składników.
7.

Na samym końcu wlałam ciepłą wodę ( nie gorącą, bo zabije drożdże i chleb się nie uda ).
8.

Bardzo dokładnie wszystkie składniki wymieszałam ze sobą i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na czas 20 minut.
9.

Po upływie tego czasu ciasto "odgazowałam" i przełożyłam do silikonowych foremek. Pozostawiłam jeszcze na 15 minut.
10.

Dużo wcześniej nagrzałam piekarnik i gdy osiągnął temperaturę 200 stopni C włożyłam foremki z ciastem na czas 15 minut. Później zmniejszyłam temperaturę do 180 stopni i piekłam jeszcze chlebki przez 35 minut.
11.

Gorące chlebki wystudziłam na kratce z piekarnika.
12.

Smacznego !