Sposób przygotowania:
Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach1.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410488.jpg)
Do przygotowanej miski wsypałam oba rodzaje mąki i wymieszałam je łyżką.
2.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410491.jpg)
Kolejnymi składnikami, które dosypałam do mąki były ziarna. Znowu je wymieszałam łyżką.
3.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410493.jpg)
Dalej wsypałam cukier trzcinowy. Można go też zastąpić zwykłym białym.
4.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410494.jpg)
Następnie wsypałam sól kuchenną i wymieszałam łyżką drewnianą.
5.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410495.jpg)
Potem wlałam olej sezamowy i znowu wymieszałam dokładnie.
6.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410496.jpg)
Świeże drożdże poskubałam w palcach i wrzuciłam do miski. Za każdym dodaniem składnika na chlebek mieszałam łyżką.
7.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410497.jpg)
Maślankę, która była w temperaturze pokojowej zmieszałam z letnią wodą i dolałam do całości.
8.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410498.jpg)
Wszystkie składniki na chlebek bardzo dokładnie wymieszałam łyżką drewnianą i odstawiłam w ciepłe miejsce na czas 20 minut.
9.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410499.jpg)
Po upływie tego czasu ciasto "odgazowałam" i przełożyłam do silikonowych foremek. Pozostawiłam jeszcze w ciepłym miejscu na 15 minut.
10.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410500.jpg)
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam foremki z chlebem na 15 minut. Potem zmniejszyłam temperaturę do 180 stopni i piekłam jeszcze przez 35 minut.
11.
![Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach Podwójnie sezamowy chlebek na maślance i drożdżach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podwojnie-sezamowy-chlebek-na-maslance-i-drozdzach-410501.jpg)
Smacznego !