zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Podżerka duszona po słowiańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podżerka duszona po słowiańsku

Podżerka duszona po słowiańsku

Składniki:

Podżerka duszona po słowiańsku

 

Sposób przygotowania:

Podżerka duszona po słowiańsku
Wieprzowine i kure umyc,pokroic w cienkie paski,zrumienic w osobnych naczyniach razem z posiekana cebula.Skropic woda i dusic pod przykryciem przez kilka minut.Pieczarki pokroic i podsmazyc na masle z dodatkiem soli.Pomidory obrac ze skory,pokroic na kawalki.mieso polaczyc ze smietana wymieszana z maka, usmazonymi pieczarkami i pomidorami oraz przyprawami,dusic kilka minut,doprawic do smaku.Podawac z ziemniakami i surowka.

Tagi:

beza mak bezy