Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

poezja smaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne ciasto dla doroslych;d;d

poezja smaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

poezja smaku

 

  • CIASTO:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek maki pszennej
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyzeczka prosu do pieczenia

 

  • KREM:
  • 1 kostka margaryny
  • 1 puszka mleka gotowanego słodzonego
  • 20 dag bakali
  • 15 dag namaczanego w wódce kokosu

 

  • 16 sztuk herbatników
  • polewa
  • alkohol (wódka) do nasączenia

Sposób przygotowania:

poezja smaku
białka ubijamy, dodajemy cukier oraz mąke wymieszana z proszkiem, nastepnie delikatnie mieszamy i dorzucamy żółtka pieczemy ok 40 minut. Mleko skondensowane (krówke) miskujemy z margaryna i dodajemy orzeszki, rodzynki itp oraz nasiakniety w wódce kokos. na biszkopcie rozprowadzamy mase i układamy na niej herbatniki namaczane w wódce, polewamy polewą czekoladową
poezja smaku
kokos i rodzynki moczone w wodce
poezja smaku
masa krówkowo - bakaliowa
poezja smaku
herbatniki maczamy w wodce i polewamy cz
poezja smaku
ciasto musi byc schlodzone bo sie rozlew