paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Polędwica nadziewana morelami i serem pl

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna polędwica nadziana serem pleśniowym oraz morelami

Polędwica nadziewana morelami i serem pl Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Polędwica nadziewana morelami i serem pl

 

  • polędwica wieprzowa
  • 8-10 sztuk morele suszone
  • 1 sztuka ser pleśniowy camembert
  • sól do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • tymianek do smaku
  • 0,5 litra bulion warzywny

Sposób przygotowania:

Polędwica nadziewana morelami i serem pl
Polędwicę opłukać, osuszyć, nie ściągać błon. Ser pleśniowy pokroić w większą kostkę.Ostrym długim nożem zrobić w polędwicy przez środek otwór i upchać do nią suszone morele oraz ser pleśniowy. Polać odrobiną oleju (tak żeby przyprawy miały się do czego przykleić) i przyprawić solą, czosnkiem oraz tymiankiem. Polędwicę związać dratwą aby lepiej się dusiła. Na rozgrzanej patelni obsmażyć polędwice. Następnie wlać bulion i dusić całość na małym ogniu około 10 minut.Podawać można zarówno z ziemniakami jak i ryżem.
Polędwica nadziewana morelami i serem pl
Ostrym długim nożem zrobić w polędwicy przez środek otwór i upchać do nią suszone morele oraz ser pleśniowy.
Polędwica nadziewana morelami i serem pl
Polać odrobiną oleju (tak żeby przyprawy miały się do czego przykleić) i przyprawić solą, czosnkiem oraz tymiankiem. Polędwicę związać dratwą aby lepiej się dusiła.
Polędwica nadziewana morelami i serem pl
m oraz tymiankiem. Polędwicę związać dratwą aby lepiej się dusiła. Na rozgrzanej patelni obsmażyć polędwice. Następnie wlać bulion i dusić całość na małym ogniu około 10 minut.