Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Polędwica z morelami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

polędwica dla dorosłych polecam

Polędwica z morelami

Składniki:

Polędwica z morelami

 

  • 1 kg polędwicy wieprzowej
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki suszonych moreli grubo posiekanych
  • 2 szklanki sosu demi-glace(jest w moich przepisach)
  • 1/4 szklanki sherry

Sposób przygotowania:

Polędwica z morelami
okroić tłuszcz i błony usmażyć ją na maśle z olejem aż będzie miękka zestawić z ognia przetrzymać w gorącym piekarniku włożyć morele do rondelka i podsmażać przez 2 minuty dodać sos oraz sherry i gotować na małym ogniu przez 6-8 minut przed podaniem polać sosem mięso