kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Polędwiczka wieprzowa w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepyszna pieczeń wspaniale smakuje z sałatką :)

Polędwiczka wieprzowa w cieście

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa w cieście

 

  • 50 dkg polędwiczki wieprzowej
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 45 dkg ciasta francuskiego
  • 2 cebule
  • 10 dkg pieczarek
  • 30 dkg mięsa mielonego
  • 30 dkg metki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 por
  • 1 łyżka kremówki
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa w cieście
Polędwiczkę smażymy 4-5 minut na 3 łyżkach oleju i doprawiamy sola i pieprzem.Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki siekamy drobno i razem z cebulką rumienimy na tłuszczu. Mielone mięso podsmazamy sobie na 1 łyżce oleju.Mielone mieso zagniatamy z metka, 1 jajkiem, pieczarkami, cebulką i musztardą. blanszujemy pory.Środek ciasta francuskiego posypujemy bułka tartą.Poledwiczkę owijamy w pora. oblepiamy farszem mięsnym i układamy na ciescie. Ciasto smarujemy białkiem i nacinamy w 2,5 cm paski. Zwijamy ciasto w roladę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200*C. Na 10 minut przed końcem smarujemy ciasto żółtkiem zmieszanym ze śmietaną.Smacznego!