Sposób przygotowania:
Polędwiczka wieprzowa w cieście
Polędwiczkę smażymy 4-5 minut na 3 łyżkach oleju i doprawiamy sola i pieprzem.Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki siekamy drobno i razem z cebulką rumienimy na tłuszczu. Mielone mięso podsmazamy sobie na 1 łyżce oleju.Mielone mieso zagniatamy z metka, 1 jajkiem, pieczarkami, cebulką i musztardą. blanszujemy pory.Środek ciasta francuskiego posypujemy bułka tartą.Poledwiczkę owijamy w pora. oblepiamy farszem mięsnym i układamy na ciescie. Ciasto smarujemy białkiem i nacinamy w 2,5 cm paski. Zwijamy ciasto w roladę. Pieczemy 40 minut w temperaturze 200*C. Na 10 minut przed końcem smarujemy ciasto żółtkiem zmieszanym ze śmietaną.Smacznego!