Sposób przygotowania:
polędwiczka z grzybami i orzechami
Polędwiczkę doprawić sola, pieprzem ze wszystkich stron.Na rozgrzanej patelni wrzucić 1/4 kostki masła, jak zacznie się pienić , wrzucić polędwiczkę i smażyć ok 7-10 minut z wszystkich stron. Wyłożyć.Do tego samego garnka wrzucić posiekaną cebulę/szalotki (najlepiej w piórka), podsmazyć chwilę, dorzucić grzyby (pieczarki pokroić tylko na polówki, smażyć aż woda wyparuje.Wyłożyć składniki do miski.Do tego samego garnka, wlać wino, gotować przez chwilę , wlać śmietankę energicznie mieszając, jak się sos zagęści wrzucić polędwiczkę, grzyby, przypraiwć solą , pieprzem i dusić pod przykryciem ok 15 min. Mięso wyjąć pokroić w plastry ułożyć na talerzu, polać sosem z grzybami, posypać koperkiem i posiekanymi orzechami laskowymi i.... gotowe !!!
Babciagramolka
ohemaa