SUPERPRZEPIS

Polędwiczki Imbirowo-Miodowe

  • 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe Więcej zdjęć (5)

Soczyste poledwiczki o smaku imbiru.Pycha . . . .

Składniki:

Polędwiczki Imbirowo-Miodowe

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 2 łyzka imbir-w proszku
  • 2 łyżki miód
  • 3 zabki czosnku
  • 1/2 puszki fasoli białej konserwowej
  • 5 łyżek olej
  • 1 łyzka cukier brązowy
  • 2 łyżki sos sojowy-ciemny
  • 2 łyżki olej do smażenia
  • 10 liści kapusta pekińska

Sposób przygotowania:

Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Z powyzszych składników robimy marynatę tj. Fasole i obrany czosnek blenderujemy na gładką masę.Przekładamy do miski,dodajemy imbir,miód,5 łyzek oleju,cukier brązowy i sos sojowy.Wszystko razem mieszamy. Poledwiczki myjemy,oczyszczamy z błonek-osuszamy ręcznikiem papierowym i wkładamy do naszej marynaty na około 15 h.do lodówki..W międzyczasie Liscie kapusty umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju podsmażyć krótko do lekkiego zmięknięcia. Po piętnastu minutach wyciągamy nasze polędwiczki , rozgrzewamy olej w woku i smażymy je na goracym ogniu po chwilce z każdej strony. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 200*C przekładamy je na ruszt i grillujemy 15 minut i gotowe.Ale w tym czasie jak one sie grillują resztę marynaty dodajemy do woka i gotujemy ja parę chwil ciągle mieszając. Jak już wyciągniemy polędwiczki to polewamy je gorącą marynatą. Podajemy na liściach kapusty pekińskiej.Podajemy z czym kto lubi :-) SMACZNEGO . . . . .
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Marynujemy polędwiczki . . .
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Podsmażamy na gorącym oleju zobu stron
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Przekładamy na grill 200*C
Polędwiczki Imbirowo-Miodowe
Na woku lekko pżesmażamy kapustę

Tagi:

sosy