izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Polędwiczki na grzankach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 320
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Apetyczna, sycąca przekąska, idealna na kolację.

Polędwiczki na grzankach

Składniki:

Polędwiczki na grzankach

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki na grzankach
Mięso natrzyj przyprawami, odstaw na noc do lodówki, po czym pokrój w plasterki, usmaż na rozgrzanym oleju, połącz z masłem i duś ok. 15 minut. Natomiast bagietkę potnij w plastry i zrumień je na patelni. Mięso zdejmij z patelni, a pozostały tłuszcz wymieszaj z winem i posiekanym zielonym pieprzem, zagotuj. Połącz ze śmietaną, dopraw do smaku, zagęść mąką. Mięso ułóż na grzankach, polej sosem. danie ozdób bazylią.