Sposób przygotowania:
Polędwiczki odsłona 3 :
Zrobić pastę do natarcia z miodu, sosu Teriyaki , oleju , pieprzu , papryki , majeranku ,rozkruszonej kostki czosnkowej . Natrzeć mięso i zostawić w lodówce na 2 godziny .
Na patelni rozgrzać tłuszcz ( smalec masło ) i obsmażyć na nim mięso z obu stron .Przełożyć do garnka z grubym dnem . Dodać do mięsa , grzyby ,pokrojoną w ,,piórka ,, cebulę , pokrojone w paseczki śliwki , resztę marynaty , jałowiec , wino .Dusić na średnim gazie ok 1 godziny. Dodać śmietankę zmieszana z mąką .Zagotować . Doprawić sos do smaku .
Podpowiadam , ze wino do potraw można przechowywać zamrożone . Ja kupuję raz na jakiś czas i zamrażam w pojemniczkach do lodu .
Na patelni rozgrzać tłuszcz ( smalec masło ) i obsmażyć na nim mięso z obu stron .Przełożyć do garnka z grubym dnem . Dodać do mięsa , grzyby ,pokrojoną w ,,piórka ,, cebulę , pokrojone w paseczki śliwki , resztę marynaty , jałowiec , wino .Dusić na średnim gazie ok 1 godziny. Dodać śmietankę zmieszana z mąką .Zagotować . Doprawić sos do smaku .
Podpowiadam , ze wino do potraw można przechowywać zamrożone . Ja kupuję raz na jakiś czas i zamrażam w pojemniczkach do lodu .
Śliweczka
Henia
Babciagramolka
Intuicja mi podpowiadała .( hi hi )