Sposób przygotowania:
Polędwiczki w bresso sosie z piekarnika
► Na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem rozłożyć grzyby i cebulę. Medaliony wieprzowe lekko spłaszczyć dłonią i każdy owinąć plasterkiem bekonu. Następnie po obu stronach ( góra - dół ) posmarować musztardą i ułożyć na grzybach i cebuli. Na każdym medalionie położyć płatek masła.
► Sos śmietanowo-serowy: w rondlu podgrzać śmietanę, dodać ser topiony, ser bresso i marynowane ziarna pieprzu. Doprawić solą i mieszać, aż sery się rostopią.
► Wstawić do zimnego piekarniku i piec na średniej półce około 30 munut w 175C / Termoobieg /. Po tym czasie mięso polać sosem i piec przez kolejne 15 munut. Następnie włączyć grill na kolejne 5 munut i zrumienić powierzchnię. Jeśli ktoś chce, to może posypać odrobiną startego sera lub fety.
► Sos śmietanowo-serowy: w rondlu podgrzać śmietanę, dodać ser topiony, ser bresso i marynowane ziarna pieprzu. Doprawić solą i mieszać, aż sery się rostopią.
► Wstawić do zimnego piekarniku i piec na średniej półce około 30 munut w 175C / Termoobieg /. Po tym czasie mięso polać sosem i piec przez kolejne 15 munut. Następnie włączyć grill na kolejne 5 munut i zrumienić powierzchnię. Jeśli ktoś chce, to może posypać odrobiną startego sera lub fety.