goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Poledwiczki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Tak przygotowana polędwiczka jest krucha, soczysta i łagodna

Poledwiczki w cieście francuskim

Składniki:

Poledwiczki w cieście francuskim

 

  • mrożone ciasto francuskie 1/2 kg
  • polędwiczki wieprzowe 1/2 kg
  • musztarda 1 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa 4 łyżki
  • żółtko 1 sztuka
  • mleko 2 łyżki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Poledwiczki w cieście francuskim
Ciasto rozmrażamy, lekko rozwałkowujemy. Kroimy na równe kawałki. Mięso nacieramy przyprawami i odstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso kroimy na kawałki, nacieramy musztardą. Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy do na oliwie. Na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę. Kawałki mięsa nakładamy na plastry ciasta i nakładamy po łyżeczce cebulki, ciasto zlepiamy, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Wierzch smarujemy żółtkiem i pieczemy około 25 minut w 200 stopniach.

Tagi:

ciasto