Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Polędwiczki w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polędwiczki z kurczaka w panierce z bułki tartej z mieszanką przypraw. Pomysł na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad.

Polędwiczki w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki w panierce

 

  • 8 polędwiczek z kurczaka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 łyżka przyprawy uniwersalnej ziołowej
  • 1 łyżka marynaty pikantnej do mięs i drobiu
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • 1 łyżka czosnku granulowanego
  • sól do smaku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w panierce
Bułkę tartą dokładnie wymieszać z wszystkimi przyprawami. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i wymieszać z mlekiem. Polędwiczki z kurczaka maczać w jajku, a następnie obtaczać w w przyprawionej bułce tartej. Polędwiczki w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć je na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem. 
Polędwiczki w panierce
Bułka tarta przesypana do miseczki z dodatkiem wszystkich przypraw.
Polędwiczki w panierce
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Polędwiczki w panierce
Polędwiczki z kurczaka maczane w jajku i obtaczane w przygotowanej panierce.
Polędwiczki w panierce
Polędwiczki w panierce smażone na rozgrzanym oleju.