Sposób przygotowania:
Polędwiczki w sosie kurkowym z nutą musztardy
Kurki dokładnie oczyszczamy.
Polędwiczki marynujemy w marynacie z oliwy, czosnku, pieprzu i soli, a następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st.C na 17 minut.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, dodajemy kurki i podsmażamy ok.5 minut. Posypujemy kurki i cebulę solą i pieprzem. Podlewamy bulionem, dusimy kilka minut. Dodajemy śmietanę. Podgrzewamy razem kilka kinut, po czym dodajemy musztardę i szczyptę kurkumy.
Na koniec do sosu dodajemy suszoną lub świeżą natkę pietruszki i koperek.
Polędwiczki kroimy w plastry, wrzucamy do sosu i podgrzewamy razem.
Mięso ukladamy na talerzu polane sosem, resztę sosu podajemy w sosjerce. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Polędwiczki marynujemy w marynacie z oliwy, czosnku, pieprzu i soli, a następnie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st.C na 17 minut.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę, dodajemy kurki i podsmażamy ok.5 minut. Posypujemy kurki i cebulę solą i pieprzem. Podlewamy bulionem, dusimy kilka minut. Dodajemy śmietanę. Podgrzewamy razem kilka kinut, po czym dodajemy musztardę i szczyptę kurkumy.
Na koniec do sosu dodajemy suszoną lub świeżą natkę pietruszki i koperek.
Polędwiczki kroimy w plastry, wrzucamy do sosu i podgrzewamy razem.
Mięso ukladamy na talerzu polane sosem, resztę sosu podajemy w sosjerce. Podajemy z ulubionymi dodatkami.