Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe pod ziołową pierzy
Polędwiczki umyć, oprószyć Solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, na silnym ogniu obsmażyć mięso z obu stron (ok. 5 minut). Wyjąć, przestudzić. Na tłuszcz spod smażenia wlać śmietanę i bulion, zagotować. Dodać zasmażkę i połowę musztardy, wymieszać i ponownie doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Cebulę zeszklić na łyżce oleju. Zieleninę umyć. Posiekać. Chleb tostowy zemleć w młynku lub drobniutko pokruszyć. Przygotowane składniki wymieszać, dodać jajko i resztę musztardy, doprawić solą i pieprzem. Gotową pastą grubo posmarować polędwiczki, docisnąć widelcem. Piec 25 minut w temp. 200'C. Upieczone mięso pokroić w plastry.