Sposób przygotowania:
Polędwiczki wieprzowe z jabłkiem
Do miski wsypuję mąkę, słodką paprykę, sól, pieprz i wszystko dokładnie mieszam. Mięso kroję w plastry na stos, delikatnie rozbijam tłuczkiem i obtaczam dokładnie w mące z przyprawami. Rozgrzewam olej na dużej patelni. Obsmażam mięso ok. trzy minuty z każdej strony na rumiano. Następnie zdejmuję polędwiczki z patelni i przekładam na talerz. Na patelnię wkładam pokrojoną cebulę, pieczarki oraz pokrojone jabłko. Smażę całość ok. 3-4 minuty, aż do zbrązowienia. Wlewam sok jabłkowy, wsypuję czosnek granulowany, szałwię, rozmaryn, tymianek, wlewam śmietankę i delikatnie całość mieszam. Dodaję mięso na patelnię, doprowadzam wszystko do wrzenia i duszę po przykryciem ok. 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Mięso podaję z ugotowanymi ziemniakami i surówką.