szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

polędwiczki wołowe w porach i miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

poledwiczki z porami w sosie musztardowo-miodowym

polędwiczki wołowe w porach i miodzie

Składniki:

polędwiczki wołowe w porach i miodzie

 

 

Sposób przygotowania:

polędwiczki wołowe w porach i miodzie
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Pory oczyśćić, odciąć suche końcóki, przelać wrzątkiem i osączyć (najlepiej na sicie). Polędwiczki pokroić na plastry i lekko rozgnieść ręką. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyc na nim polędwiczki z obu stron an dość silnym ogniu. Gdy będą podsmażone zdjąć z patelni. Musztardę wymieszać z miodem i rozmarynem, dodać szczyptę pieprzu. Mieszanką natrzeć plastry mięsa i każdy z osobna zawinąć w liśćie porów. Żaroodporne naczynie nasmarować tłuszczem, włożyć do niego polędwiczki i zapiekać je około 20 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i warzywami z wody.