Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oto przepis, który warto wypróbować. To innowacyjny sposób na pyszne polędwiczki wieprzowe z pieczarkami.

Polędwiczki z pieczarkami

Składniki:

Polędwiczki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z pieczarkami

I

Polędwiczki z pieczarkami
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy , doprawiamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso kroję w paski, doprawiam pieprzem oraz solą i smażę na rozgrzanej oliwie. Gdy mięso zmieni kolor, podlewam jedną szklanką wody, dodaję kostkę rosołową, gotuję około 30 minut.

II

Polędwiczki z pieczarkami
Przygotowanie grzybów oraz warzyw i zagęszczenie sosu.

2. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę, smażę na rozgrzanym maśle. Do czosnku dodaję drobno pokrojone pieczarki. Grzyby doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Grzyby łączę razem z mięsem. Sos zagęszczam skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Dwie minutki gotuję.

III

4. Danie gotowe, podaję z kopytkami.
5. Smacznego.