Sposób przygotowania:
Polędwiczki z pieczarkami
Mięso myję, dzielę na plastry i lekko rozbijam. Oprószam delikatnie pieprzem i solą. Cebulę obieram i kroje w piórka, następnie obsmażam na oleju. Jak się troszkę przyrumieni dodaję polędwiczki i dalej smażę.
Pieczarki czyszczę , kroję w grubsze plastry, przepłukuję, następnie obgotowuję je i odcedzam . Podsmażone polędwiczki wyciągam i odkładam, do rondelka z cebulą dodaję teraz pieczarki, i przyprawy, podsmażam do momentu aż odparuje woda która się wytworzy.
Po tym czasie dodaję odłożone polędwiczki, nakrywam pokrywką i duszę do miękkości.
Na koniec zaprawiam łyżką śmietany.
Pieczarki czyszczę , kroję w grubsze plastry, przepłukuję, następnie obgotowuję je i odcedzam . Podsmażone polędwiczki wyciągam i odkładam, do rondelka z cebulą dodaję teraz pieczarki, i przyprawy, podsmażam do momentu aż odparuje woda która się wytworzy.
Po tym czasie dodaję odłożone polędwiczki, nakrywam pokrywką i duszę do miękkości.
Na koniec zaprawiam łyżką śmietany.
zewa
Jeszcze raz Madziu 100 lat !!!
2milutka
zbysiowa
alaaa
zbysiowa
Dziękuję;)