Sposób przygotowania:
Polędwiczki zapiekane z cebulą i rzodkiewkąEtap 1
Do miseczki przełożyć czosnek granulowany, pomidory suszone, kolendrę, zioła, pieprz i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
Etap 2
Marynatą dokładnie pokryć polędwiczki z kurczaka.
Etap 3
Mięso w marynacie ułożyć w dużym naczyniu do zapiekania.
Etap 4
Cebulę obrać, pokroić w grube piórka. Z rzodkiewek odciąć listki i korzonki. Rzodkiewki umyć i pokroić w ćwiartki. Cebulę i rzodkiewki ułożyć na mięsie. Warzywa docisnąć do mięsa, oprószyć solą i przyprawą do sałatek. Wszystko przykryć folią aluminiową i odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki.
Etap 5
Po tym czasie mięso z dodatkami wstawić do piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Następnie zdjąć folię aluminiową, na mięsie rozłożyć kawałki masła. Piec dalej kolejne 20 minut.