Sposób przygotowania:
Polędwiczki zapiekane z fasolką
Ziemniaki obrać pokroić w plastry, zalać wodą. Ugotować fasolkę, pomigory i cebulę pokroić.
Polędwiczkę pokroić na 4 części, natrzeć solą i pieprzem. Zawinąć w plastry boczku i smażyć ok 10minut.
Na maśle udusić cebulę, dodać pomidory bez skóry i nasion dusić ok 3minuty. Fasolkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nich ułożyć polędwiczki. Wywar podlej śmietaną i winem, przypraw do smaku, zalej składnikami w formie posyp startym serem, zapiekać 10minut w 225stopni.
W tym czasie na reszcie oleju smaż 12 minut osądzone z wody ziemniaki. Oprusz je solą i pieprzem. Podawaj z zapiekanką.
Smacznego!
Polędwiczkę pokroić na 4 części, natrzeć solą i pieprzem. Zawinąć w plastry boczku i smażyć ok 10minut.
Na maśle udusić cebulę, dodać pomidory bez skóry i nasion dusić ok 3minuty. Fasolkę przełożyć do naczynia żaroodpornego, na nich ułożyć polędwiczki. Wywar podlej śmietaną i winem, przypraw do smaku, zalej składnikami w formie posyp startym serem, zapiekać 10minut w 225stopni.
W tym czasie na reszcie oleju smaż 12 minut osądzone z wody ziemniaki. Oprusz je solą i pieprzem. Podawaj z zapiekanką.
Smacznego!