Tata Kazika

Tata Kazika

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Polewka kaszubska

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Wołowinę i kurczaka umyć, włożyć do zimnej wody i gotować na bardzo słabym ogniu 40

Polewka kaszubska

Składniki:

Polewka kaszubska

 

Sposób przygotowania:

Polewka kaszubska
Wołowinę i kurczaka umyć, włożyć do zimnej wody i gotować na bardzo słabym ogniu 40 minut, po czym dodać obraną i pokrojoną w słupki włoszczyznę, listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i gotować bardzo wolno dalsze 50 minut. Gdy mięso zmięknie, wyjąć je z wywaru, przestudzić, pokroić w słupki, włożyć z powrotem do zupy, dodać groszek wraz z zalewą, znów zagotować. Przyprawić polewkę solą i pieprzem, wlać do talerzy i posypać drobno posiekaną natką.