mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Półfrancuskie paszteciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pasztecik z pieczarkami i kapustą kiszoną ,

Półfrancuskie paszteciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Półfrancuskie paszteciki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Półfrancuskie paszteciki
Pieczarki obrać , umyć osuszyć i pokroić dość drobno , zagotować i podsmażyć na patelni , Kapustę kiszoną gotujemy i siekamy , mieszamy z pieczarkami i doprawiamy do smaku .Mąkę posikać z masłem, dodajemy sól oraz śmietanę wymieszaną z drożdżami, zagniatamy na gładkie ciasto . Urywamy po małym po kawałku ciasta, rozpłaszczamy na kształt prostokątów,smarujemy keczupem i nakładamy farsz, zlepiamy na kształt trójkąta . Układać na blaszce . smarujemy jajkiem i posypujemy serem , pieczemy na rumiano około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.
Półfrancuskie paszteciki
Formujemy takie trójkąty zlepiamy i zapiekamy