Malgosia*Ieper

Malgosia*Ieper

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Polski Krupniczek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

krupnik mojej babci, nic dodać, nic ująć

Polski Krupniczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polski Krupniczek

 

Sposób przygotowania:

Polski Krupniczek
Żeberka pokroić na mniejsze części, wrzucić do garnka. Obraną marchewkę i pietruszkę pokroić w grube słupki, dorzucic do garnka, dodać cały kawałek selera i pokrojony w talarki por. Zalac zimną wodą, dorzucić listki i ziarenka. Zagotować. Po 30 minutach wsypać kaszę. Posolić trochę. Gdy kasza spęcznieje, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotowac, aż zmiękną. Na koniec dodać masełko. Krupniczek gotowy! Smacznego!
Polski Krupniczek
w garnku nie wystygnie, a kazdy sam sobie doklada
Polski Krupniczek
na koniec wyjadamy mieciutkie zeberka, najlepiej smakuja z musztarda