evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Pomarańczowe Pałki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne,soczyste,ostre i aromatyczne pałeczki mmmm :-)

Pomarańczowe Pałki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pomarańczowe Pałki

 

  • 8-10 sztuk pałki z kurczaka
  • 1 duża pomarańcza
  • 2 łyżeczki rozmaryn (suszony)
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka (złocista)
  • 3 łyżki sos chili z czosnkiem
  • 1 łyżeczka czosnek granulowany
  • 2 łyzki sos sojowy-ciemny
  • sól,pieprz (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Pomarańczowe Pałki
Umyte pałki wkładamy do miski.Dodajemy do nich wszystkie przyprawy oraz pokrojoną na cztery części pomarańczę (z jednej części wyciskamy sok na mięso) Wszystko mieszamy i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień przekładamy pałki do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałą marynatą i pomarańczą,przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy jedną godzinę i piętnaście minut (grzanie góra,dół) Pod koniec pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy mięso do uzyskania złocistego koloru. Gorące przekładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi. SMACZNEGO :-)
Pomarańczowe Pałki
Umyte pałki wkładamy do miski.Dodajemy do nich wszystkie przyprawy oraz pokrojoną na cztery części pomarańczę (z jednej części wyciskamy sok na mięso) Wszysto mieszamy i wkładamy do lodówki na noc.
Pomarańczowe Pałki
Tutaj widzimy pałki zaraz po wyjeciu z piekarnika...