Sposób przygotowania:
Pomarańczowo-migdałowe ciasto
CIASTO: z podanych składników szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Schłodzonym ciastem wyłóż dno i boki formy /boki na wysokość około 2 cm/. Do środka formy włóż arkusz papieru do pieczenia, wsyp fasolę przeznaczoną wyłącznie do pieczenia. Formę z ciastem wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika i piecz 10 minut, następnie usuń pergamin z fasolą i piecz kolejne 5 minut. MASA: do sporej miski wlej sok z wyciśnięty z pomarańczy, dodaj jajka, cukier, zmielone migdały i śmietanę. Całość dokładnie zmiksuj /masa będzie bardzo płynna/. Wylej masę na podpieczony spód ciasta i piecz jeszcze 25 minut. Odstaw ciasto do wystudzenia, najlepiej przez całą noc.