Sposób przygotowania:
Pomarańczowo – migdałowy indykETAP 1:
1. Drobno posiekać cebulę, zeszklić na oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, smażyć parę minut. Dodać rodzynki, filet z indyka pokrojony w kostkę. Smażyć do momentu aż mięso będzie miękkie.
Sos
2. Wszystkie składniki sosu wymieszać i dodać do podsmażonego indyka.
ETAP 3:
3. Obrać pomarańcze i pozbawić białej skórki, miąższ pokroić w małą kostkę. Następnie dodać do mięsa, całość chwilę dusić a pod koniec doprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
4. Na suchej patelni zrumienić płatki migdałowe. Ryż ugotować al dente w osolonym wrzątku.
ETAP 5:
Ugotowany ryż przełożyć na talerz, polać sosem z mięsem i posypać płatkami migdałów.
marietta